Klik hier voor mijn LinkedIn profiel.

Hoi! Ik ben Moniek van Adrichem en onder mijn alias MegaMoniek waan ik mij een ware superheld. De harde realiteit is echter dat ik geen cape heb en bijzonder slecht ben in sluipen en vliegen.

Ik ben opgeleid als industrieel ontwerper aan de TU Delft, maar sinds mijn afstuderen in 2011 houd ik mij vooral bezig met het visualiseren van informatie. Momenteel werk ik dan ook als freelance plaatjesmaker en ontwerper vanuit Delft.

Ik tover dikke verslagen, complexe excelsheets en abstracte verhalen om tot eenvoudig te begrijpen animaties, schema's, handleidingen en visuele analogieën. Op die manier worden verbanden helder, de informatie concreet en komt een verhaal tot leven.

Welke vorm van visualisatie er wordt gebruikt, hangt af van het communicatiedoel, de doelgroep en de informatie. Het plaatje zelf is slechts een klein onderdeel van het proces. Het is belangrijk om eerst de doelen vast te stellen en de informatie te analyseren. Aan de hand van deze gegevens maak ik vervolgens een visualisatie. In sommige gevallen houdt het daar op, maar een visualisatie is pas geslaagd wanneer deze goed is geïmplementeerd in de bestaande communicatiemiddelen. Daarom geef ik ook graag advies over de implementatie van mijn werk.

Heb jij informatie die wel wat levendiger, concreter of inzichtelijker gemaakt kan worden? Met andere woorden, kun je wel wat plaatjes gebruiken? Neem dan vooral contact met mij op. Ik ben dol op nieuwe uitdagingen en denk graag met je mee.